Prehransko dopolnilo Focus Iron

Prehransko dopolnilo Focus Iron

14,90  z DDV

Količina: 60 kapsul

Koristno za…

Železo prispeva k normalni kognitivni funkciji, prispeva k sproščanju energije pri presnovi,  prispeva k normalni tvorb rdečih krvničk in hemoglobina, prispeva k normalni dobavi kisika v telesu, prispeva k normalnemu funkcioniranju imunskega sistema, prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, ima vlogo pri procesu celičnih delitev.

Vitamin C dodatno poveča absorpcijo železa in omogoča normalno delovanje imunskega sistema med in po ekstremnih telesnih naporih ter prispeva energijo za normalni metabolizem. Prispeva k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti.

Riboflavin ima vlogo pri presnovi železa ter pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk. Ob tem tudi prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Riboflavin prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B6 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in hkrati prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ob tem ima tudi vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov ter vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. Vitamin B6 prav tako prispeva k presnovi homocisteina in k sproščanju energije pri presnovi.

Sestavine                                          RDA (priporočen dnevni vnos)

vitamin C 180 mg 225
železo (železov glicin kelat) 21 mg (159 mg) 143
Vitamin B2 – riboflavin 2mg 157
vitamin B6 2 mg 157

Priporočena dnevna količina oz. odmerek prehranskega dopolnila:

  •  1 kapsula 1x na dan.

Navodila za uporabo:

  • Kapsulo zaužijte z 2 dl vode ali z drugo primerno tekočino, priporoča se zaužitje skupaj z obrokom.

Naziv nosilca živilske dejavnosti:

  • Distributer: Antrakade d.o.o., Jezdarska ulica 2, 2000 Maribor (spletna trgovina dolgoziv.si)

Država porekla:

  • Proizvedeno v EU (proizvajalec Valeovita d.o.o., Slovenija)

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Shranjevati na sobni temperaturi. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

  • Opis
  • Dodatne informacije
  • Mnenja (0)

Opis

Prehransko dopolnilo Focus Iron je vrhunski prehranski dodatek in je  najbolj učinkovito železo na trgu v obliki kelata.

Gre za izjemno sinergistično formulo: železov kelat aminokisline glicin+C vitamin+B2 (riboflavin)+B6 (piridoksinijev hidroklorid). Focus Iron je varen za nosečnice, ne nalaga se v jetrih, brez prebavnih težav, brez slabosti, primeren je tudi za vegetarijance in vegane.

Za razliko od anorganskih soli ima železov glicin kelat drugačen aktivni transport (podoben beljakovinam), kjer so atomi železa vezani na aminokislino glicin. Takšna oblika železa tudi ne disociira in ni reaktivna z ostalimi vitamini in minerali. Prav tako se v telo absorbira le toliko železa kolikor ga potrebuje, kar onemogoča, da bi se nalagal v jetrih. Focus Iron  zato nima stranskih učinkov – ob njegovem uživanju ni slabosti, prebavnih težav, vzdraženega želodca ali črnega blata.

Kelat aminokisline glicin ima (v primerjavi z železovim sulfatom) od 70- do 75-odstotno boljšo absorpcijo železa in 4-krat večjo biorazpoložljivost, kar zagotavlja večjo koncentracijo železa v telesu.
Prav tako kelat aminokisline glicin v priporočenem odmerjanju nima neželenih učinkov, kot so prebavne motnje, zaprtje in slabost.

Focus Iron je kompleks železovega aminokislinskega kelata z dodanimi vitamini in predstavlja izbrano kombinacijo za nosečnice, športnike in vse, ki jim primanjkuje železa zaradi različnih vzrokov (hitra rast, mladostništvo, menstruacija, vegetarijanska in veganska prehrana). Še posebej je primeren za nosečnice, saj vsebuje potreben dnevni odmerek folata oz. folne kisline.

Navodilo za shranjevanje: hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Rok uporabe izdelka in serija (LOT) sta označena na spodnji strani izdelka.

Proizvedeno v EU.

Distributer: Antrakade d.o.o., Jezdarska ul. 2, 2000 Maribor

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Prehransko dopolnilo Focus Iron”