Resveratrolov vrelec mladosti – prehransko dopolnilo

-17%

Resveratrolov vrelec mladosti – prehransko dopolnilo

24,00  19,90  z DDV

Edinstven antioksidant iz 100% naravnega vira.

Embalaža: 60 kapsul

  • Opis
  • Sestavine
  • Dodatne informacije
  • Mnenja (0)

Opis

Resveratrol je edinstven antioksidant, ki ga v zadnjem času znanost intenzivno raziskuje zaradi njegovega izjemnega potenciala.

Resveratrol je polifenol, ki se v manjših količinah nahaja predvsem v rdečem grozdju, rdečem vinu, malinah, arašidih itd. Polifenoli so izjemno pomembni za zdravo prehrano, saj varujejo naše telo pred oksidacijskim stresom in prostimi radikali.

Z namenom, da bi izkoristili vse prednosti resveratrola, se vse pogosteje uporablja njegova čista oblika.

Resveratrol blagovne znamke Dolgoživ vsebuje izključno naravni in visokokakovostni resveratrol iz korenine japonskega dresnika, ki je rastlina z najvišjim deležem resveratrola v naravi. Ena kapsula vsebuje 125 mg čistega resveratrola, kar je primerljivo s 4 litri rdečega vina.

 

Francoski paradoks

Zakaj Francozi, kljub nezdravemu načinu življenja, živijo dlje? Kljub temu, da jedo težko in mastno hrano, je srčno-žilni sistem povprečnega Francoza v precej boljšem stanju, kot pri nekaterih drugih narodih. Raziskovalci so odkrili, da je možen vzrok za to je resveratrol, ki je prisoten v rdečem vinu. Francozi pa so znani po tem, da poleg dobre (in mastne) hrane popijejo tudi velike količine rdečega vina.
Vendar pa je količina resveratrola v vinu vseeno relativno nizka in če bi želeli dnevno zaužiti dovolj, bi morali vsak dan spiti vsaj 4 litre rdečega vina.
Na srečo pa grozdje ni edini vir resveratrola. Resveratrol najdemo v lupini rdečega grozdja, v nekaterih vrstah jagodičevja pa tudi v črni čokoladi. A vsebnost resveratrola v vseh teh živilih je zelo nizka. Rastlina, ki vsebuje največ resveratrola, pa je japonski dresnik. Japonski dresnik je v Sloveniji sicer invazivna trajnica, za katero vam ne priporočamo, da jo posejete v svojem vrtu, saj jo je praktično nemogoče izkoreniniti, ko se enkrat zaseje. Njena sposobnost preživetja in obnavljanja je namreč izjemna! In prav zaradi tega japonski dresnik že tisočletja uporabljajo v kitajski in japonski tradicionalni medicini za zdravljenje različnih težav, med drugim tudi srčno-žilnih bolezni.

 

Navodilo za uporabo: Zaužijte 1 kapsulo na dan. Kapsulo zaužijte s kozarcem vode ali drugo primerno tekočino.

Sestavine

Sestavine

Vsaka kapsula vsebuje: Resveratrol izvleček (izvleček korenine japonskega dresnika – 125 mg resveratrola), hidropropilmetilceluloza (ovojnica kapsule), magnezijeve soli maščobnih kislin (rastlinsko sredstvo za ločevanje).

Navodilo za shranjevanje: hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Rok uporabe izdelka in serija (LOT) sta označena na spodnji strani izdelka.

Proizvedeno v EU.

Distributer: Antrakade d.o.o., Jezdarska ul. 2, 2000 Maribor

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Resveratrolov vrelec mladosti – prehransko dopolnilo”