Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja za spletno trgovino Dolgoziv.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Dolgoziv.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje Antrakade d.o.o., Jezdarska ulica 2, 2000 Maribor, Slovenija, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje  spletne trgovine Dolgoziv.si, pravice uporabnika oz. kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčno in matično številko),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Prodaja preko svetovnega spleta je specifična, zato se ponudba trgovine nenehno ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi Pošta Slovenije)
 • z nakazilom na račun upravitelja trgovine – Antrakade d.o.o. (po izstavljenem predračunu)

Ponudnik kupcu ob nakupu izda račun s specifikacijo stroškov in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o prejemu naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki še dodatno shranjena na strežniku ponudnika.

Cene

Vse cene izdelkov že vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Minimalno naročilo, s katerim si zagotovite brezplačno dostavo naročenih izdelkov, znaša 50,00€ (z že vštetimi morebitnimi popusti (kuponi ali izdelki v akciji)).

Cena dostave znaša 3,5 € in je enaka ne glede na število ali težo izdelkov.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V primeru, da z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini Dolgoziv.si, ne bi bili zadovoljni oziroma bi iz kakršnegakoli razloga želeli odstopiti od nakupa (pogodbe), vas prosimo, da nam v roku 10 dni od prejema izdelka to sporočite na elektronski naslov: info@dolgoziv.si. Razlogov za odstop od pogodbe vam ni potrebno navesti, naročeno blago s predloženim originalnim računom pa nam morate v nadaljnjih 7 dneh od vašega poslanega sporočila vrniti nepoškodovano in v originalno zaprti embalaži, na naslov: Antrakade d.o.o, Jezdarska ulica 2, 2000 Maribor.

Za odstop od nakupa (pogodbe) se smatra tudi vračilo blaga, opravljeno v roku 14 dni od prejema pošiljke. V roku 30 dni od odstopa od nakupa vam povrnemo celotno kupnino, sami pa morate poravnati stroške, povezane z vračilom oz. pošiljanjem blaga na naslov ponudnika.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno na naslov podjetja ali pa ga na stroške ponudnika in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. V takem primeru ponudnik povrne poštne stroške kupcu.

 Varnost in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja vaših osebnih podatkov ter plačil.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika oz. kupca.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Osnovna in nadaljnja komunikacija

Uporabnik vstopa v kontakt s ponudnikom prek svetovnega spleta (e-kontakti trgovine) oz. prek sredstev komunikacij na daljavo kot je mobilna telefonska številka ponudnika.  Ponudnik bo z uporabnikom v nadaljnji stik stopil prek elektronske pošte, razen če temu uporabnik izrecno nasprotuje, takrat se lahko tudi sam odjavi od oglasnih elektronskih sporočil.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci na tej spletni strani ali na kakršnih koli drugih spletnih forumih. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, so vse fotografije mišljene kot simbolične. Fotografije tudi ne zagotavljajo lastnosti izdelka.